Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2016

Langennut enkeli (Becca Fitzpatrick)


Teoksen nimi: Langennut Enkeli
Kirjoittanut: Becca Fitzpatrick
Ilmestymisvuosi: 2009 (englanniksi) 2009 (suomeksi)
Suomentanut: Pirjo Ruti
Kustantaja: Wsoy
Sarja: Langennut enkeli" Osa minusta halusi juosta hänen luotaan kirkuen: Tulipalo!
Huimapäisempi puoli tunsi houkutusta katsoa,
kuinka lähelle pääsisin leimahtamatta liekkeihin."


Lukiolaistyttö Nora Grey päätyy tumman ja salaperäisen komean Patchin pariksi biologian tunnilla. Noralle ennestään vieras Patch herättää hänessä ristiriitaisia tunteita. Pojan ihmeelliset silmät ja tutkimaton hymy vetävät väistämättä puoleensa, mutta samalla sisällä kalvaa pelko odottamattomasta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Entä miksi Norasta tuntuu siltä, että Patch tarkkailisi häntä koko ajan? 

Patchin ilmestyessä Noran elämään, hänelle alkaa tapahtua kummia asioita. Aivan kuin häntä seurattaisiin tai hänelle haluttaisiin jotain pahaa. Noran elämään ilmestyy arvelluttavia ihmisiä ja hän ajautuu erilaisten onnettomuksien vyyhtiin. Onko Patch osallisena tähän kaikkeen? Voiko häneen luottaa vai pitäisikö häntä pelätä? Nora käy sisällään kamppailua ja päättää päästä jäljille Patchin menneisyyteen. Hän astuu kuitenkin liian lähelle, eikä ole enää varma onko kukaan hänen läheisistään turvassa. 

Becca Fitzatricken kirjoittaman fantasiasarjan avausosa Langennut enkeli vie lukijan salaperäisten arvoitusten vyyhtiin. Kirja on upea kokonaisuus jännityksen ja romantiikan yhdistelyä. Miljöönä on aivan tavallinen maailma Mainen kaupungissa yhdysvalloissa, Se, mikä siitä kuitenkin tekee täysin epänormaalia on toinen ulottuvuus, jossa hyvät ja pahat enkelit kamppailevat keskenään saaden ihmismieliä valtaansa. 

Kirjan päähenkilö Nora on Mainessa äitinsä kanssa asuva perheen ainut lapsi. Hänen isänsä kuoltua vuosi sitten hän on tottunut yksinäisyyteen äidin ollessa työmatkoilla. Patchin ilmestyessä hänen elämänsä muuttuu kerta heitolla. Nora ei ole koskaan ennen ihastunut kehenkään, eikä hän ole ylipäätään viettänyt aikaa poikien kanssa. Mutta nyt biologianopettajan parienjako suorastaan vaatii sitä. Tämä on Noralle aivan vieras alue, eikä hän tiedä miten tulisi toimia. 

Patchissa on kirjan hahmona jotain kiehtovaa ja mystistä. mikä ajoi minut kahmimaan kirjaa sivu sivulta lisää. Hänen salaperäinen menneisyytensä ja salaisuuksien paljastuminen yksi kerrallaan luo kirjasta koukuttavan ja mielenkiintoisen lukukokemusen. Aluksi hieman irtonainen palapeli alkoi ratketa pala kerrallaan, mikä oli mielenkiintoista ja kutkuttavaa. 

Fantasiasta ja arvoituksellisesta juonesta pitäville tämä on oivallinen kirja napattavaksi. Itse kun pidän niistä molemmista niin kirja oli onnistunut lukukokemus. Ripaus romantiikkaa oli oiva lisä tarinaan. En malta odottaa miten Noran ja Patchin tarina jatkuu seuraavassa osassa. Mutta sen tiedän, että he tulevat kokemaan ikimuistoisia hetkiä. Olivatpa he sitten yhdessä tai erikseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti