Sivut

Valittu (P.C. Cast & Kristin Cast)


Teoksen nimi: Valittu 
Kirjoittanut: P.C. Cast & Kristin Cast
Ilmestymisvuosi: 2008 (englanniksi), 2010 (suomeksi)
Suomentanut: Inka Parpola
Kustantaja: Otava
Sarja Yön talo 
Sivumäärä: 301


Tämä kirjasarja veti minut heti mukaansa. Kiintoisa juoni ja taitava kerronta ovat sarjan parhaita puolia. Kolmannessa osassa Valittu päästään jälleen kokemaan mitä ihmeellisempiä juonenkäänteitä ja värikkäitä hetkiä.

Zoey Redbird on jumalatar Nyksin valittu, mutta mikä onkaan hänen oma valintansa. Ohjaako häntä järki, tunteet vai polttava tunne rinnassa? Kolme poikaystävää on yhtälö, josta ei seuraa mitään hyvää. Lisäksi Zoeyllä on ratkottavanaan liuta muita ongelmia, joista poikaystävähuolet sijoittuvat helpoimpaan päähän. Ongelmista suurin kohdistuu nimittäin Zoeyn verta imeväksi hirviöksi muuttuneeseen ystävään Stevie Raeen. Toisessa osassa kuollut Stevie Rae ei kuollutkaan oikeasti, vaan muuttui epäkuolleeksi pimeyden olennoksi. Nyt Zoeyn on löydettävä keino palauttaa ystävänsä takaisin pimeyden voimien vallasta.

On raskasta kantaa taakka yksin niin kuin Zoey, jonka ystävät eivät osaakaan aavistaa mitä on meneillään. Zoeyn ollessa jumalatar Nyksin valittu, hänellä on myös iso vastuu ja odotukset kaikesta. Epäonnistumisiin ei ole varaa, mutta myöskään ystäviään Zoey ei haluaisi menettää salailun takia. Tuntuu kuin pimeys olisi kaapannut vallan, sillä vampyyreja kuolee eikä kukaan tiedä syyllistä. Kaiken kamalan keskellä koulun johdossa oleva Neferet ei kuitenkaan ole moksiskaan, mikä saa Zoeyn epäilemään tämän perimmäisiä aikeita.

Yön talo saran kolmas osa Valittu on jännittävä ja innostava lukukokemus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. Tarina jatkuu seuraavassa osassa ja en malta odottaa mihin kaikkeen Zoey joutuu ja löytääkö hän vielä sydämensä valitun. Siispä seuraavaa osaa ja uusia elämyksiä lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti