Sivut

Petetty (P.C Cast & Kristin Cast)

Teoksen nimi: Petetty
Kirjoittanut: P.C Cast & Kristin Cast
Ilmestymisvuosi: 2007 (englanniksi) ja 2010 (suomeksi)
Suomentanut: Annika Eräpuro
Kustantaja: Otava
Sarja: Yön talo

Yön talo -sarja saa jatkoa toisella teoksellaan Petetty. Zoey on ottanut paikkansa vampyyrien sisäoppilaitoksessa ja uutena pimeyden tytärten johtajana, joka lisää hänen vastuun ottoaan. Kaikkien viiden elementin omaava ja kaikin puolin ainutlaatuinen tyttö joutuu mukaan sekavien tapahtumien vyöryyn, jossa hänen voimiaan koetellaan toden teolla.

Zoeyn elämä kulkee radallaan siihen asti, kunnes eräs entisestä elämästä tuttu nuori murhataan. Eikä siinä vielä mitään, kunnes paljastuu, että teosta epäillään vampyyriä. Epäilykset heräävät henkiin, kun oppilaitokseen saapuu poliisipartion kuulusteluryhmä. Kuka tahansa voi olla tämän takana. Zoeyn mieli järkkyy, kun hän näkee koulun alueella kuolleiden tulokkaiden haamuja, uskoen kylläkin niiden olevan vain hänen harhaansa. Kaikki muuttuu entistä sekavammaksi, kun Zoeyn paras ystävä päättää jättää hyvästit, eikä selviäkään muutoksesta. Hyvän ystävän kuolema järkyttää Zoeyn, joka sulkeutuu päiväkausiksi omiin oloihinsa. Edes poikaystävän lämmin syli ei hellitä kipua. Nämä kaikki ja monta muuta tapahtumaa ajavat Zoeyn tilanteeseen, jossa hän joutuu taistelemaan jälleen kerran ihmishengen puolesta ja pahinta on, että tämä taistelu käydään ystävykset vastakkain. Loppu onkin niin yllättävä, ettei kirjan aloittaessa voi kuvitellakaan joutuvansa sellaiseen pyöritykseen.

Kun luin ensimmäisen osan, tiesin heti että tulen lukemaan muutkin. Hurahdin sarjaan täysin ja jokainen sivu tuntui vievän minut enemmän ja enemmän kirjan ytimeen. Kirjan kerronnasta vastaa itse kirjan päähenkilö, Zoey, joka kertoo tapahtumat äärimmäisellä tarkkuudella. Pidän myös siitä, että kaikki tapahtuu sopivaa tahtia, ei liian verkkaisesti, mutta kuitenkin niin, että lukija pysyy mukana. Kirjan päähenkilön lisäksi on suuri määrä muita henkilöitä, joista osaan pääsee tutustumaan äärimmäisen läheltä. Erityisesti kohtaukset Zoeyn ja hänen poikaystävänsä Erikin välillä ovat äärimmäisen tunteikkaita ja mielenkiintoisia. Miljöö on pääasiassa koulun alueella ja sen läheisyydessä. Miljöön kuvailun kautta voi mielessään ajatella olevansa itsekin läsnä. Niin tarkasti sekin on kuvattu.

Suosittelen kirjaa erityisetsi nuorille, sillä se tempaisee aika varmasti mukaansa. Kannattaa tarttua rohkeasti yön talon maailmaan ja liittyä osaksi suurenmoista maailmaa. Ajan kulku katoaa täysin ja huomaa, että kirjan parissa on vierähtänyt tunti jos toinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti